A konyhabútor tervezés fontos szempontjai!

konyhabútor toronyelemekkel

konyhabútor toronyelemekkel

A konyhabútor tervezés során figyelembe kell venni a tájolást, ami ideális esetben északi fekvést jelent. Továbbá nagyon pontosan meg kell határozni a víz, gáz, villany kiosztásokat. Például, a víz kimenetet a mosogató alá kell helyezni, a mosogatógép mögé nem kerülhet, hiszen biztosítani kell a könnyű hozzáférést. Amikor a bútor tervezésére kerül sor, több szempontra kell ügyelned! Az egyes funkciók kialakításakor ezt a sorrendet célszerű tartani. Az első, a tárolás, vagyis a hűtőszekrény, előkészítés, erre van munkapult. A következő a tisztítás, vagyis a mosogató és előkészület a főzéshez, szintén a munkapult. Ezután következik a főzés, vagyis a tűzhely. És végül a tálalás, szintén a munkapult. Az egyes funkciók (pl. hűtőszekrény – mosogató) soha ne kerüljenek közvetlenül egymás mellé, lehetőség szerint a közbeiktatott munkapultok mérete – a hely függvényében – 30, 45, 60 vagy 90 cm széles legyen. Ha nem vagyunk járatosak a konyhában, a főzésben, a legjobb a konyhabútor tervezés elkészítéséhez igénybe venni az admiralstudio.hu szakembereit!

You must be logged in to post a comment.